روح اله مزارعی،متولد ۱۳۵۴، لیسانس مکانیک ساخت و تولید، فرهنگی و دارای ۱۹ سال سابقه ، مدت ۶ سال مدیر هنرستان فنی حرفه ای،۲ سال معاون فنی هنرستان و ۱۱ سال دبیر هنرستان فنی حرفه ای بوده ام،
نزدیک به ۸ سال مدرس فنی تعلیم آموزشگاه راهنمایی و رانندگی و یکی از مسئولین دفتر نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در فراشبند بوده ام.
۲- از چه زمانی سرپرست اداره کار فراشبند شدید؟
از دهم شهریور ماه ۱۳۹۳ تاکنون
۳- درطول مدت مسئولیت خود در اداره کار فراشبند چه اقداماتی انجام داده اید؟
جلسات مختلفی به همراه مسئولین شهرستان با مسئولین پالایشگاه فاز ۱ ، شرکت کیسون مجری و پیمانکار فاز ۲ پالایشگاه ، شرکت سرمه،ایستگاه بعثت، شرکت مشاورین بینا، کمپ دی و سپید زاخور، دکلهای حفاری و پیمانکارهایی که در سطح منطقه مشغول بکار هستند گرفته شده و دغدغه های مسئولین شهر، فرماندار، امام جمعه ، نماینده و مردم در مورد جذب نیروی بومی یاداوری شده و تاکید گردیده در صورتی که در آن شغل مورد نظر نیروی متخصص بومی وجود نداشت از نیروهای دیگر استفاده شود. حاصل کار این جلسات اعلام نیاز ۱۲۰ فرصت شغلی بوده که با همکاری کاریابی نوید ۲۱۰ نفر معرفی که در کل ۹۱ نفر بکار گمارده شده است. قدمهایی در زمینه ثبت تعاونی ها برداشته شده که در این مدت ۳ تعاونی ثبت و تاسیس شده و ۳تعاونی دیگر نیز در شرف تاسیس می باشد که در این تعاونی ها ۲۷ فرصت شغلی ثبت شده است. در مجموع در این مدت ۳ ماهه ۱۱۷ نفر جذب بازار کار گردیده اند.
از اقدامات دیگر برخورد با شرکتهایی که قوانین و حق و حقوق کارگر را رعایت ننموده اند که پرونده ۳ شرکت به کمیته تخلفات استانی ارجاء شده و تایید صلاحیت ۲ پیمانکار که در پالایشگاه و ایستگاه بعثت کار می کنند نیز رد شده است و پیگیری طرح طبقه بندی مشاغل و حق اولاد نیز در حال انجام است.
۴-در چشم انداز کوتاه مدت و بلند مدت مدیریت خود چه اقداماتی را در دستور کار دارید؟
در برنامه ریزی کوتاه مدت جذب نیروی کار مستقیم در شرکت ها و پیمانکاری ها، در برنامه ریزی بلند مدت نهادینه کردن جایگاه اداره کار و موظف کردن شرکت ها در جذب نیروی بومی با معرفی اداره کار و گسترش تعاونی ها، مخصوصا تعاونی های فراگیر
۵-وضعیت بیکاری در فراشبند به چه صورت می باشد؟و آیا آماری در رابطه با نیروههای تحصیل کرده بیکار شهرستان دارید؟
میزان بیکاری در ایران نزدیک به ۲۰٫۵ درصد و در شهرستان فراشبند بالاتر از این میزان است.
از میان نیروههای تحصیل کرده بیکاری که فقط در کاریابی نوید ثبت نام کرده اند تعداد ۶۲ نفر فوق لیسانس، ۱۰۲۷ نفر لیسانس، ۴۳۳ نفر فوق دیپلم،۵۸۱ نفر دیپلم و افراد زیر دیپلم به تعداد زیاد ثبت نام کرده اند.البته ممکن هست تعداد زیادی هم باشند که در کاریابی ثبت نام نکرده اند.
۶- ارگانها و نهادهای بزرگ شهرستان که اشتغالزایی زیادی دارند را نام ببرید و بفرمایید چه میزان اشتغالزایی انجام شده و چه تعداد از نیروها بومی می باشند؟
از ارگانها و نهادهای اشتغالزا می توان به پالایشگاه ، ایستگاه تقویت فشار گاز بعثت و پیمانکاریهایی که در سطح منطقه فعالیت می کنند که حداقل ۶۰ درصد آن را نیروهای غیر بومی تشکیل می دهند.البته نباید از نقش تعاونی ها در بحث اشتغالزایی غافل بود.
۷- با توجه به پتانسیل صنعتی شهرستان و بکارگیری نیروهای غیر بومی در برخی از ادارات و نهادها در سالهای گذشته چه اقداماتی برای رفع آن صورت گرفته است؟
ارسال نامه کتبی و تماس تلفنی با شرکت و پیمانکاران و بررسی لیست اسامی افرادی که بکارگیری شده اند. و در صورت رعایت نشدن جذب نیروی بومی از طریق کمیته تخلفات ، مراجع قضایی و عدم تایید صلاحیت پیمانکار اقدام خواهد شد.
۸- چه تعداد پیمانکار در شهرستان هم اکنون بصورت فعال وجود دارد؟و چه تعداد نیروی انسانی مشفول بکار می باشند؟
تعداد ۳۶ شرکت پیمانکاری با ۱۱۸۴ نفر بصورت فعال در شهرستان وجود دارد که پالایشگاه فراشبند با ۱۲ پیمانکار و ۸۹۰ نیرو بیشترین آمار را دارد.ضمنا نیروهای قرار داد مستقیم و رسمی پالایشگاه جزء این آمار نمی باشند.
۹-با توجه به تخلفات برخی از پیمانکاران در شهرستان آیا اقداماتی در جهت جلوگیری از تخلفات و حمایت از نیروی کار و کارگر انجام شده است؟
در مورد تخلفات ابتدا از شرکت ها بازرسی بعمل می آید ، تخلفات شناسایی و سپس مکاتبه کتبی با شرکت و اعلام نواقصات و تخلفات و دادن مهلت جهت رفع آن .
در طول بازدیدهایی که در این مدت انجام گرفته تخلفاتی از جمله پرداخت عائله مندی با توجه به رفع محدودیت پرداخت حق اولاد از ابتدای مرداد ۹۲ و عدم پرداخت مبالغ توسط پیمانکار و طرح طبقه بندی مشاغل با شرکت های مختلف مکاتبات صورت پذیرقته از جمله شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی و ایستگاه گاز بعثت ، که۵ شرکت به کمیته جرائم و مجازات فصل ۱۱ قانون کار اداره کل کار و رفاه اجتماعی ارسال گردیده است.
در طول این مدت تعدادی از شرکت ها در حال پرداخت حق عائله مندی و سایر شرکت ها متخلف در حال پیگیری و نتیجه گیری ها امیدوار کننده است.همچنین در مورد طرح طبقه بندی مشاغل هم در حال پیگیری هستیم.
۱۰-برای رفع مشکل بیکاری در شهرستان چه اقداماتی را در دستور کار دارید؟
با توجه به اینکه ظرفیت پذیرش در شرکت ها و پیمانکاریها تکمیل و جوابگوی نیاز شهرستان نمی باشد برای رفع معضل بیکاری اقداماتی از جمله تشکیل شرکت تعاونی شغل و کار با حضور افراد تحصیل کرده هم در شهر و روستا ایجاد و تقویت کارگاههای خانگی و کوچک با سرمایه کم در محلات. همچنین آموزش فنی و حرفه ای رایگان به افراد جویای کار با تعامل با مرکز فنی حرفه ای شهرستان و تلاش برای افزایش فرصت های شغلی در دستور کار است.
۱۱-در نهایت صحبت پایانی؟
تقدیر و تشکر از شما که نسبت به مسائل شهرستان از جمله وضعیت اشتغال پیگیری و اطلاع رسانی می کنید.
با آرزوی توفیق و سربلندی برای همه