رهامی در قم رو نمایی کرد
ائتلاف آیتا… هاشمی، ناطق نوری و سیدمحمد خاتمی جدیتر میشود
رهامی در یک سخنرانی در قم از نظر هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی درباره شکل حضور در انتخابات مجلس رو نمایی کرده و همزمان نیز تلویحا بر اهمیت حضور ناطق نوری در کنار این دو تاکید کرده است.
اعتماد نوشت: زمزمههای رسمیتری از فعال شدن مثلث هاشمیرفسنجانی، سید محمد خاتمی و ناطق نوری از اردوگاه اصلاحات به گوش میرسد. از جمله اینکه محسن رهامی دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها روز پنجشنبه در یک سخنرانی در قم از نظر هاشمیرفسنجانی و سید محمد خاتمی درباره شکل حضور در انتخابات مجلس رو نمایی کرده و همزمان نیز تلویحا بر اهمیت حضور ناطق نوری در کنار این دو تاکید کرده است. تاکیدی که این روزها البته امری عادی در جریان اصلاحات شده است، آن گونه که خود اصولگرایان نیز دیگر ناطق نوری را همراه این جریان نمیدانند.
محسن رهامی گفته که «نظر آقایان هاشمی و خاتمی این است که برای حرکات آینده مان توسط احزاب تابلودار و مشخص حرکت کنیم و با رایزنیهایی که خواهیم کرد، افرادی را برای مجلس آینده آماده کنیم.» این تقریبا برای نخستین بار است که کسی در جریان اصلاحات صراحتا از موضوع روشن آیتالله هاشمیرفسنجانی و سید محمد خاتمی برای انتخابات مجلس دهم سخن میگوید. او همچنین گفته که «فراموش نکنیم امروز دوره خرد جمعی و دوره عقلهای کوچک است و تجربه نیز نشان داده درصد خطای تصمیمگیری بر اساس خرد جمعی بسیار کمتر از درصد خطای نخبگان است. »
رهامی در شرایطی این موضوع را مطرح میکند که به نظر میرسد رقبای جریان اصلاحات چندان تمایلی برای تجمیع نیروهای این طیف در تشکلهای منسجم ندارند. اصلاحطلبان مصوبه دو هفته قبل مجلس درباره ممنوعیت اعضای موثر «احزاب منحله» برای تاسیس یا عضویت در دیگر احزاب را در راستای همین موضوع ارزیابی کردند. همین موضوع باعث شده تا اصلاحطلبان در کنار تلاشهایی که برای احیای احزاب سیاسی دارند همچنان در کوتاهمدت دل در گرو حفظ اردوگاه ائتلافی داشته باشند که نهایتا در انتخابات ۲۴ خرداد سال گذشته منجر به پیروزی حسن روحانی شد.
ائتلافی که مرکز ثقل آن را مثلث آیتالله هاشمیرفسنجانی، سید محمد خاتمی و علی اکبر ناطق نوری تشکیل میدهند. محسن رهامی نیز در سخنان خود این موضوع را فراموش نکرده و هر چند در جملاتی بدون ارتباط با بحث نظر آیتالله هاشمیرفسنجانی و سید محمد خاتمی از ناطق نوری هم نام میبرد اما همین موضوع نشان میدهد که همچنان اصلاحطلبان بر این باورند که باید ناطق نوری را به عنوان یک اصولگرای میانهروی با سابقه در ائتلاف سیاسی خود حفظ کنند.
رهامی پس از آنکه شرایط انتخابات سال ۹۲ و چگونگی پیروزی حسن روحانی و نقش اتحاد در این پیروزی را شرح داده است، با بیان اینکه نباید افراد مختلف را از خود برانیم و دور کنیم، گفته: «متاسفانه ما با برخی حرکات خود در مقاطعی مثل ۸۴ آدمهایی را که میتوانستیم نگه داریم نگه نداشتیم؛ برای مثال خدمت آقای ناطق نوری رفتم و گفتم ما در مجلس اول فکر میکردیم که اگر شما را استیضاح کنیم تمام مشکلات کشور حل میشود در حالی که جوان بودیم و تند رفتیم. »
دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، خطاب به اصلاحطلبان حاضر در جلسه گفته: «به حد کافی در سالهای قبل از تفرقه ضعیف شدهایم و از این رو باید از این پس نیروهایمان را روی هم بگذاریم و به نوعی یک کاسه شویم.» وی خاطرنشان کرده: «قطعا اگر با تمرکز و اتحاد بیشتری وارد انتخابات شورای شهر تهران میشدیم، قطعا آن را میگرفتیم و از این رو معتقدم بازسازی نیروهای اصلاحطلب ضرورت دارد. » رهامی همچنین خبر داده که شورای مشورتی اصلاحطلبان قرار نیست کار حزبی داشته باشد و مهمتر اینکه گفته «آقای دکتر عارف هم میخواهد با این مجموعه کار کند.» این سخنان در چنین شرایطی میتواند برخی نگرانیهای طیف اصلاحطلبان را تعدیل کند.
نگرانیهایی که عموما در دو محور خلاصه میشدند؛ نداشتن برنامه مشخص برای انتخابات مجلس دهم و دیگری هم وجود اختلاف بین نیروهای اصلاحطلب. پیش از هر چیز اظهارنظرهای کلی و شنیدن مکرر این جمله که «هنوز برای ورود به بحث انتخابات زود است» از طرف اصلاحطلبان سرشناس برخی را با این نگرانی مواجه کرده بود که جریان اصلاحات هنوز به برنامه مشخصی برای حضور در انتخابات مجلس دهم نرسیده و شاید هم نرسد. در مقابل نگرانی از وجود برخی اختلافات میان اصلاحطلبان و در حوزه وسیعتر میان ائتلافی که نتیجه انتخابات ۲۴ خرداد را به نفع خود تمام کرد نیز نگرانیها را دو چندان میکرد.
خصوصا آنکه عدهیی تحرکات جدی محمدرضا عارف را ناظر به تبل جدایی او از دیگر اصلاحطلبان ارزیابی میکردند و نگران بودند که پیوند و اتحاد انتخاباتی سال ۹۲ که البته در آخرین روزهای برگزاری انتخابات ایجاد شد، گسسته شده باشد. اکنون تاکید بر همگرایی محمدرضا عارف با شورای مشورتی اصلاحطلبان توسط یکی از اعضای این شورا میتواند تا حد قابل توجهی این دست نگرانیها را کاهش دهد.